TIENS Хитосан

2 420 ден

TIENS Хитосан ја олеснува контролата на телесната тежина, исто така, се препорачува за лица кои страдаат од нарушување на липидите. Помага за зајакнување на слузницата на цревата и подобрување на перисталтиката.

Хитинските влакна имаат способност да се врзуваат и да ги отстрануваат жолчните киселини и холестеролот од дигестивниот систем. Ова го намалува нивото на ЛДЛ холестеролот во крвта. Редовната употреба на препаратот помага во контролирањето на метаболизмот на гликоза во и циркулацијата на крвта.

Хитосанот го чисти дигестивниот систем и целиот организам од тешки метали како олово или жива и од наталожени токсини. Исто така има способност да активира природната заштита на телото.

Додавањето на хитозан во ихраната е корисно за бактериската флора во целиот дигестивниот систем.

Хитосан заедно со целулозата се најбогатите полисахариди (комплексни јагленохидрати) на земјата. Тој се добива од хитин, кој се наоѓа во лушпа од ракови, инсекти и во клеточните ѕидови на некои видови габи. Како природно соединение, не е токсичен и е биоразградлив, што го прави безбеден и за  животната средина. Затоа, неговата примена не е само како агенс за поддржување на диета, туку и во хуманата и ветеринарната медицина, козметологијата и биотехнологијата во поширока смисла. Нутриционистите имаат тенденција да го нарекуваат Хитозанот шестиот витален елемент – веднаш до протеините, мастите, шеќерите, минералите и витамините.

Дејство:

Благодарение на неговите својства, хитосанот ја олеснува контролата на телесната тежина и се препорачува и за лица кои страдаат од нарушувања на липидите.

Составот го олеснува транспортот во желудникот и цревниот тракт. Исто така, помага во зајакнувањето на слузницата на цревата и ја подобрува перисталтиката.

Хитинските влакна имаат способност да се врзуваат и да ги отстрануваат жолчните киселини и холестеролот од дигестивниот систем. Ова го намалува нивото на ЛДЛ холестеролот во крвта. Редовната употреба на препаратот помага во контролирањето на метаболизмот на гликоза во крвта и циркулацијата на крвта. Молекулата на Хитосан врзува неколку пати повеќе маснотии во однос на сопствената тежина, а поврзаните масти се исфрлаат подоцна од телото. Во исто време, супстанцијата не ја ограничува апсорпцијата на витамините А, Д и Е растворливи во масти, што е потврдено со научни истражувања.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА

Не се препорачува за деца под 12-годишна возраст. Хитосанот и дозите на други лекови или препарати треба да се земаат на растојание од 2 часа бидејќи кога тие се апсорбирачки, хитосанот може не само да ја намали нивната асимилацијата туку комплетно да ги исфрли од организмот и да не остават никакво дејство. Не го користете препаратот заедно со препарати кои веќе содржат целулоза или двојна целулоза.

Дополнителна информација:
Главната состојка на TIENS Хитосан е хитин, произведен од школки на краците на црвени ракчиња. Се карактеризира со многу висок степен на деацилација на хитин - 85%. Колку е повисок степен на деацетилација на ова органско соединение, толку е посилна биохемиската активност на произведениот хитосан. Затоа, формулата е извонредно ефикасна. Состојките на хитосанот не се апсорбираат и примаат од страна на човечкото тело. Тие се завиткуваат околу маснотиите, што ги прави несварливи за дигестивните ензими.
Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial