TIENS Антилипиден чај

1 071 ден

Антилипидниот чај на ТИЕНС претставува ревитализирачка хербална мешавина која содржи гиностема. “Јужниот женшен” – како што го нарекуваат кинеските народи, со векови се смета за чудесна билка уште од древна Кина. Се вели дека неговите импулсивни и имуно-стимулирачки својства биле користени од страна на првиот император на династијата Зин Кинг Ши Хуанг.

Позната како “кинеска билка”, Гиностемата (Jiaogulan) расте во јужниот дел на Кина. Таа содржи три пати повеќе активни супстанции-сапонини во споредба со женшен, така што кинезите се склони да го опишат Jiaogulan – џиагулан “како женшен, но уште подобар”. Џиагулан традиционално се смета за средство кое обезбедува долговечност.

Според традиционалната кинеска медицина, гиностемата ја зголемува одбраната на телото, придонесува за стабилизирање на метаболизмот, помага во одржување на рамнотежата на липидите во крвта и ги усогласува сите функции на телото. Растението содржи многу амино киселини, витамини и минерали (вклучувајќи калциум, железо, магнезиум, фосфор, калиум, селен и цинк) кои се од суштинско значење за човечкиот организам.

Составот на антилипидниот чај на TIENS вклучува: лисја од Гиностема (Gynostemma pentaphyllum), лисја од лотус (Folium nelumbinis), семе од касиа - растение кое припаѓа на семејство мешункасти (Cassia Torah) и во Кина познат во текот на илјадници години - кинески корен од Polygonum multiflorum. Чајот содржи и 6 вида на зелен чај кои ја зголемуваат активноста на другите состојки достапни во производот.

Чајните листови се сушат и преработуваат во присуство на мали количини на пареа. Што е најважно, тие не се подложени на процес на ферментација и на тој начин се чуваат вредните витамини и минерали. Билките употребени во антилипидниот чај на ТИЕНС се направени да помогнат во целосна ревитализација на телото. Иако поголемиот дел можат да имаат прочистувачки и антиоксидативни својства, секој има свои специфични квалитети. На пример, семето од касиа влијае добро на видот, додека коренот од кинески многу цвет има позитивен ефект врз состојбата на косата.

Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial