Филозофијата на Tiens Group:

Придонес кон општеството преку враќање на здравјето на човештвото.

Секој ден, во повеќе од 190 земји низ светот, повеќе од 30 милиони домаќинства уживаат  и користат од предностите на природните и  здрави производи произведени од реномираната кинеска компанија ТИЕНС.

Нејзиниот асортиман на здрави производи е инспириран од 5000-годишната кинеска култура за зачувување на здравјето.

Илјадници вработени во TIENS и глобалните дистрибутери ја воделе својата секојдневна мисија да промовираат позитивен, природен и здрав животен стил. Нивната порака е една од здравјето, претприемничкиот дух, успехот, сочувството и надежта.

Инспирирани од ваквите визии, многу поединци и бизниси имаат изградено силно стратешко партнерство со Тиенс Групацијата. Имињата на домаќинствата и светски познатите брендови како Microsoft, Pfizer, IBM и China Telecom формираа успешни партнерства со TIENS.

Дистрибутерите и персоналот на ТИАНС се страсни во својата мисија и работат кон истата цел на претпријатието; враќање и промовирање на светското здравје, враќање на нешто назад во општеството, развој и растеж на светска бизнис класа. Нивната страст е да се реализира визијата за “Одлично здравје за сите” под стратешко водство на основачот и претседавач Ли Хинуан (Li Јinyuan).

Тиенс Групацијата е успешно големо глобално претпријатие со амбиции да направи разлика во светското здравје, да создаде можности за развој на бизнисот и да шири надеж. Со своето потекло цврсто вкоренета во Кина, ТИЕНС брзо станува космополитен бренд за глобалните потрошувачи.

Прочитајте повеќе на следните страници за успешната приказна на Tiens Group и можете да изберете да станете дел од неа …

Тиенс Бренд

Историја на TIENS – глобален бренд од Ориентот

Тиенс групацијата секогаш се води од филозофијата на ” служи му на општеството преку враќање на здравјето на човештвото” и активно сноси ги  корпоративните општествени одговорности. Досега, Тиенс група донираше повеќе од 1,5 милијарди јуани во добротворни цели и проекти за општа благосостојба.

Во 1995 година, г-дин Ли Jinyuan го основи Тијанџин Тианши Групација, компанија во Тијанџин, Кина. Во 1997 година компанијата влезе на меѓународниот пазар и оттогаш е глобална компанија со интереси во голем број сектори, вклучувајќи биотехнологијата, здравствениот менаџмент, туризамот, образованието, финансиските инвестиции и недвижниот имот.

Со својата дејност развиена во повеќе од 190 земји, Тиенс Групацијата има подружници во 110 земји и има воспоставено стратешки партнерства со водечки компании. Тиенс групацијата веќе нуди богато, иновативно и разновидно портфолио на производи, вклучувајќи здрава храна, велнес опрема, производи за убавина и нега на кожата и производи за домаќинство.

Денес, Тиенс Групацијата е доверлива, енергична организација која ја спроведува стратегијата “Одлично здравје за сите”, и работи на позиција Global Fortune 500. Тиенс групацијата се стреми да ја оствари својата визија преку проширување на изградената деловна мрежа, подобрување на понудата на услуги и усовршување на своите дејности.

Индустриски парк на Тиенс

Водени од визијата “Одлично здравје за сите”, клучен дел од стратегијата за развој на Тиенс Групацијата е да го прошират Меѓународниот универзитетски парк на ТИЕНС и Меѓународниот универзитет на простор од  4,22 км сајт со инвестиција од над 17 милијарди јени (2 милијарди евра ).

Меѓународниот здравствен парк ТИЕНС се наоѓа на врвна локација помеѓу Пекинг и Тијанџин и се занимава со истражувања и развој на производи (R & D), контрола на квалитет и тестирање на производи, производство, медицински студии за здравство, хотелски и конференциски објекти и многу повеќе.

Корпоративни брендови на ТИЕНС групација

Суштина на брендот: Еден свет,едно семејство

Основни вредности: Огромна одговорност, одлична тимска работа

Бренд слоган: Заедно ги споделуваме

Обединувајќи милиони семејства ширум светот и нивно обединување како едно општество е нашата визија.

Тиенс производство

 

Пионерска истражувачка работа

Истражувачкиот институт вработува врвен тим на техничари со долгогодишно работно искуство. Институтот за истражување на науката и технологијата TIENS е основана за да се фокусира на помагање во подобрувањето на светското здравје во согласност со визијата “Одлично здравје за сите”. Тоа епрецизно планирано, опремено со најсовремена технологија и во него работат најдобрите специјалисти. Собира информации од индустријата,

универзитети и истражувачки институти низ целиот свет за да се осигури дека ќе остане во чекор со иновациите во здравствениот сектор.

Истражувачкиот институт вработува врвен тим на техничари и лекари. Тој е опремен со најквалитетна научно-истражувачка опрема. Истражувачкиот тим веќе работеше успешно на национални проекти, како што се производи против стареење и средства за чистење на база на растенија.

Надворешен поглед на TIENS Наука за живот и технолошкиот иснтитут за истражување

Истражувачкиот капацитет опфаќа 6000 м2 и е во согласност со највисоките меѓународни стандарди за проектирање и изградба на фармацевтски и здравствени лаборатории. Располага со идеално опкружување за истражувачки и научни проекти. Околу 80 милиони јени (9 милиони евра) се инвестирани во научно-истражувачки уреди и опрема која создаде опрема за најсовремен производ за развој на технологијата.

Од изградбата на Институтот, Тиен групацијата ги искористи предностите на високотехнолошките ресурси и извонредните тимови за истражување и развој,  за поддршка и одржување на своите иновации и развој на производи. Научно- истражувачкиот институт ќе се погрижи Тиенс групацијата да продолжи со својата научно –истражувачка и развојна  дејност , во развојот на здрави производи користејќи природни ресурси кои потрошувачите низ целиот свет ќе можаат да ги уживаат.

Опрема за ефикасно производство

Камен-темелник на висококвалитетните здравствени производи на ТИЕНС се: влијанието на кинеската култура за зачувување на здравјето, употребата на напредни биотехнологии, вклучување на природни состојки и ултра модерни производствени капацитети.

Производната база на  секторот за меѓународно здравје ТИЕНС е меѓународно признаена како една од најусовршените во однос на дизајнот, заштеда на енергија и автоматска опрема за производство.

Пред изградбата, ТИЕНС групацијата воспостави односи со водечки светски добавувачи како германскиот AZO GmbH & Co. KG, GEA Group, Bosch, италијанската IMA (Industria Macchine Automatiche S.p.A.) и шведскиот NORDEN MACHINERY AB. Оваа висока автоматизација на спецификациите им овозможи на ТИЕНС групацијата да се приспособи со највисоки меѓународни стандарди и да обезбеди платформа за глобален раст.

Стандарди со висок квалитет

Како дел од нејзините цели да помогнат во понатамошното светско здравје, користејќи технички иновации и постојано подобрување за да ги задоволат клиентите, Тиенс групацијата донесе систем на управување за квалитет, кој е во согласност со меѓународните регулативи.

Менаџментот за квалитет на Тиенс групацијата и системот за заштита на храната ги задоволува највисоките меѓународни стандарди .контролата на квалитетот во производството, синџирот на достава и услугата на клиентите.

За да ги почитува и поддржува различните културни верувања, Тиенс групацијата исто така ги исполнува условите за сертификација на Halal и Kosher.

 

Награди

Висока оценка

Како дел од короративните цели за обновување и одржување на глобалното здравје, пдопринос кон општеството и развојот и градење на бизнис од светски ранг, Основачот и Председател Ли Јинуан(Li Jinyuan) од име на компанијата доби низа важни национални и меѓународни награди и почести.

Председателот Ли Јинуан(Li Jinyuan) е меѓу Топ 30 предприемачи на кинеската економија;

За исклучителен допринос во научните истражувања и технологии за храната во Тјандзин;

Председателот Ли Јинуан(Li Jinyuan) е назначен за Директор на општеството за Црвен Крст во Кина;

Председателот Ли Јинуан(Li Jinyuan) е меѓу Топ 30 водечки предприемачи;

Претседателот Ли Јинуан(Li Jinyuan)  е меѓу Топ 10 добротворни амбасадори;

Претседател Ли Јинуан(Li Jinyuan)  е потпретседател на кинеската надворешна трговија;

Претседателот Ли Јинуан(Li Jinyuan)  е меѓу првите 10 водечки светски лидери во Кина;

Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial