Подготвивме листа на најчесто поставувани прашања. Ако не најдете одговор на вашето прашање тука, ве молиме да ни пишете.

Јас сум загрижен за работа со бизнис лиценца. Повеќе сакам да бидам ангажиран, тоа е “побезбедно”.

Вие тешко може да влијаете на приходот што го добивате ако сте вработени на одредена плата. Нашата цел е да создадеме тим од луѓе кои ќе уживаат во нивната работа и ќе се забавуваат додека го прават тоа, ќе бидат успешни и ќе заработат пари. Вашиот приход ќе зависи целосно од вас, а менаџерот е на располагање за да ви помогне да стигнете до патот на вашиот  успех. Како деловни консултанти на TIENS, ќе имате работа, сами ќе го правите вашиот распоред за работа и ќе добиете помош од компанијата и нејзините иницијативи за да ја промовирате продажбата. Вие ќе работите со вашиот менаџер / спонзор кој ќе ве советува за сите проблеми во секое време. Вашата работна програма е цврсто утврдена и е базирана на долгорочно искуство за да ве одведе до успех.

Како функционира соработката?

Со секој нов бизнис консултант, се подготвува Договор за трговски претставник. Тој е во две копии. Откако договорот е потпишан од новиот бизнис консултант, двете копии се плаќаат за потпишување на TIENS. По потпишувањето од страна на компанијата, една копија се испраќа до деловниот консултант, а останатите остануваат во застапената компанија – TIENS.

Како може да го прекинете договорот за трговско претставништво?

Агенцискиот договор важи од датумот на потпишување на двете страни и е на неопределено време. Агенцискиот договор може да се прекине со писмена согласност на двете страни, со повлекување на една страна во случај на неисполнување од страна на другата страна, или со писмено известување без да даде каква било причина.

Која е основната работа на биснис преставникот?

Во моментов, продажбата на лице место се врши како дел од презентацијата на производи и услуги. Состаноците се на ваша сопствена иницијатива и покана. Повеќето дистрибутери сеуште работат во форма на домашни презентации, бидејќи овој метод на продажба сеуште е многу успешен. Многу деловни консултанти и клиенти се задоволни со ова, бидејќи е погодно за нив, а личното искуство и контакт се неопходни.

Дали мора да купувам производи на почетокот за да ги продадам?

Работата на TIENS не е на принципот на пирамидална продажба. Во TIENS, не купувате производи за да се снабдите со стока и не плаќате за производи кои не се продадени. Принципот на продажба се базира на нарачки од складот.

Не ги познавам производите на TIENS . Дали обезбедувате Вие обука?

Се разбира , некој новодојден претставник нема да ги знае деталите на асортиманот и квалитетот на производите. Секако ,обуката на новите преставници е прашање на апсолутна неопходност.Познавањето на производите и нивниот квалитет е задолжително за дистрибутерите.Сите нови бизнис дистрибутери треба да поминат тренинг,која е БЕСПЛАТЕН и се спроведува или како “ден на отворени врати“ секоја среда во канцеларијата во прага,или во форма на обука и семинари во целата држава.

Јас не сум бизнис тип.

Ако сметате дека не сте бизнис тип нема што повеќе да Ви кажеме.Дојдете и пробајте.Работата не еништо друго освен комуникација со луѓе, а вие комуницирате со луѓе секој ден,на секој чекор.Комуникацијата е нешто природно.Скоро ќе се почуствувате многу удобно.Освен тоа, TIENS нуди многу практични сесии, во кои специјалистите по продажби можат да Ви помогнат да развиете некои трговски вештини.

Колку може да спечалам?

Ве инерсира ли колку може да спечелите во TIENS?

Едноставно кажанао, приходите доаѓаат од две страни:

  1. Процент от продажбите – помеѓу 20% и 48%
  2. Број на луѓе со кои работите и нивната активност

Исто така добивате 48% попуст од вредноста на сте производи на TIENS.

Можам ли да заработувам со TIENS за време на породилно,студирање или ако сум во пензија?

Да,можете.Не ви треба дозвола за развој на бизнис.Во однос на тоа како да донесете правилни и разумни финансиски репенија, побарајте совети во некоја њеб страница ориентирана кон праксата или најдобро зборувајте со Вашиот сметководител или даночен советник.

Како може клиентите да купат производи од TIENS?

 Многу лесно. Тие едноставно прават нарачка преку вас, преку фопмуляр за нарачка или онлајн. Исто така, постои можност за нарачка на производи од магацините на компанијата во земјата или од централниот склад во Прага.

Овозможува ли ТИЕНС клиент да се откаже од договорот за продажба и под кои услови?

Да. Покрај тоа, до 25-ти во месецот во кој е направено купување, откажувањето може да биде направено, без да се наведе причина. Откажувањето  на купувањето исто така може да се должи на законски регулирано побарување што се применува во односната земја.Филозофијата на нашата компанија се базира на почит кон локалното законодавство.

Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial