TIENS Здрава перница

Препорачана продажна цена 22 494 ден
Цена на Дистрибуторот 17 995 ден

Просечниот човек поминува околу една третина од својот живот во спиење на перница. Затоа е толку важно да изберете соодветна перница, која служи за одржување на горниот дел од телото за време на спиењето, за олеснување на тензиите и за балансирање на енергијата во телото. Здравата перница на TIENS помага во нормализирањето на биолошките магнетни полиња во човечкото тело, го подобрува квалитетот на спиењето и Ве прави релаксирани и добро добро одморени во ноќта, кое ве полни со многу енергија.

Според традиционалната кинеска медицина, спиењето е најевтин и најшироко достапен метод за да останеме здрави и долговечни. Западната медицина, исто така, ја проценува вредноста на спиењето и ја дефинира како основна потреба на човечкото тело. Тоа е од клучно значење за здравјето на умот и телото. Спиењето го регенерира телото, затоа неговиот недостаток има негативно влијание врз нашето расположение и изглед. Една од главните функции на сонот е “исклучување” на активноста на централниот нервен систем. Во овој период, започнува да се “обновува”, односно да го обновува мозокот од било каква “штета” и ги меморира новите информации. Ова значи дека сонот го чисти мозокот за време на разните биохемиски процеси кои се одговорни за долготрајната меморија. Спиењето, исто така, влијае на функциите на имунолошкиот систем и секрецијата на одредени хормони, како што е хормонот за раст. Според традиционалната кинеска медицина, токсините се елиминираат за време на спиењето, со дејство на лимфниот систем, црниот дроб, белите дробови и дебелото црево. Секоја фаза на чистењето се јавува помеѓу 21:00 и 7:00 во двочасовни циклуси, па затоа е важно спиењето да не се нарушува во овој период. Инаку, токсините нема да бидат целосно елиминирани, а тоа ќе се одрази на начин, според кој се чуствуваме. Здравата перница TIENS се базира на традиционалната кинеска медицина, има форма која е специјално направена за да обезбеди идеална поддршка за цервикалните пршлени. Направена е од лесна и мека бисерна волна која ја задржува нејзината форма. Поради еластичните својства на волната, перницата обезбедува силна поддршка на вратот, со помал притисок врз цервикалните пршлени и спречување на болки во вратот за време на спиењето предизвикани од гравитацијата. Благодарение на комбинацијата на магнетно поле, инфрацрвена светлина и негативни јони, перницата одржува правилното функционирање на клетките во организмот и го подобрува нивното полнење со кислород. Спиењето на здравата перница помага да се балансира биолошкото магнетно поле на човечкото тело, го намалува замор, ги подобрува долговечноста и квалитетот на спиењето. 

 • Антибактериско ткиво - чиста средина за спиење без грини
 • Здравата перница на TIENS е направена од турмалинов антибактериски ткаенина која помина проверката за акредитација на SGS сертификат. Таа значајно го намалува растот на бактериите и не содржи формалдехид.
 • Нефритис - помага за смирување на нервите;
 • Нефритисот ги стимулира нервните завршетоци и обезбедува одмор за мозочните клетки. Ги смирува нервите.
 • Аметист - природен седатив;
 • Природниот аметист го олеснува активирањето на колатералните канали, помага при несоница и го подобрува квалитетот на спиењето.
 • Далечни инфрацрвени негативи јони и ТИЕНС енергетски ѕвезди во делот на вратот;

Инфрацрвените зраци имаат способност да ја потикнуваат циркулацијата на крвта, да минуваат низ микроциркулацијата, да ја забрзаат регенерацијата на клетките и да ја ублажат непријатноста на вратот. Негативните јони имаат антибактериско дејство, ги убиваат грините, го чистат воздухот, помагаат во рамнотежата на циркулацијата, го отстрануваат заморот, ги релаксираат мускулите на вратот и рамената.

 • Мрежа од честички - дишење и антиалергична ткаенина;

Мрежата од честичките е ткаена со обоени полиестерски предива со голема цврстина,  имаат истата густина и се хипоалергични на кожата. Ткаенината има висока воздушна пропустливост. Во исто време, во комбинација со вез техника, производот изгледа многу убаво и е корисно.

 • EPE пена (Бисерна волна) - лесна и отпорна на притисок;

Бисерската волна е лесна, мека и делува како добар тампон кој помага во поддршката на вратот, со што се ослободува тензијата во вратот, а со тоа се намалува можноста за повреда на вратот за време на спиењето предизвикано од гравитацијата.

Според традиционалната кинеска медицина, здравата перница TIENS:

 • одржува вратните пршлени;
 • го ублажува заморот;
 • помага да се ослободат нервите;
 • помага да се подобри спиењето;

Во дополнителни информации:

Спиењето здрава перница TIENS помага да се балансира биолошкото магнетно поле на човечкото тело, го ублажува уморот, го подобрува времетраењето и квалитетот на спиењето. 

Back to Top