TIENS Кордицепс

Cordyceps Synensis има долга историја на своја примена во кинеската медицина. Ова е вид гaба, која во период од стотици години е многу користена во Кина, заради нејзините релаксирачки и адаптогенни својства. Последните научни истражувања на кордицепс, го докажуваат неговиот широк спектар од биолошки дејства. Ги стимулира природните одбрани и функциите на телото и општата. Cordyceps Synensis го храни телото, ја подобрува физичката состојба, издржливоста и го намалува заморот. Утврдено е дека кордицепс ги зголемува спортските перформанси кај професионалните спортисти. TIENS го произведува овој извонреден додаток користејќи високо напредна биотехнологија и истовремено ја зачувува природната содржина на препаратот.

Cordyceps sinesnsis или подобро кажано Ophiocordyceps Sinensis – бидејќи тоа е научното име на видот од 2007 година, е исто така познат како габа-гасеница или едноставно Кордицепс. Во текот на топлите месеци расте како и секоја габа, но во зима ларвите на некои пеперутки стануваат негов наследник. За да преживее, габата убива а потоа ги мумифицира инсектите и се храни со нив. Кордицепсот природно расте во Тибет и Непал, на височина помеѓу три и пет илјади метри надморска височина. Откриен пред 500.000 години од хималајските овчари, брзо нашол примена за добивање на кинеските хербални лекови, првенствено како тоник, како средство против стареење кое спречува деменција и ја подобрува физичката состојба. Поради недостигот како суровина за негово производство а во исто време и заради  “чудесните” особини на самиот производ, достигнува многу висока цена. Во древна Кина можеле да си дозволат да го користат само царскиот двор и аристократијата. Денес овие “чудесни” печурки се одгледуваат во биореактори. Годишното производство е далеко поголемо отколку во минатото и затоа сега е полесно достапен за користење на неговите исклучителните квалитети.

TIENS го произведува овој извонреден додаток користејќи високо напредна биотехнологија, истовремено сочувувајќи ја природната содржина на производот.

Предности на производот:
• Ја зголемува оштата отпорност и имунитет на организмот;
• Го подобрува апетитот, корисен за време на закрепнување и време на период на закрепнување после некое заболување;
• Ви дава енергија, ја зголемува издржливоста, го намалува заморот што може да ги подобри спортските перформанси;
• Се карактеризира со антивирусни и антибактериски својства, на пример против Staphylococcus aureus;
• Помага да се балансира метаболизмот на гликоза во крвта;
• Влијае на респираторниот систем, особено функцијата на белите дробови и употребата на кислород (ја забрзува адаптацијата на клетките кон ниски нивоа на кислород);
• Ја зголемува машката моќност;
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial