TIENS Калциум со лецитин

Препорачана продажна цена 881 ден
Цена на Дистрибуторот 705 ден

Човечкото тело се соочува со многу предизвици секој ден. Фактори кои влијаат на нашето здравје се на пример: стрес, ментален напор, многу активен начин на живот или бавен метаболизам. Затоа, особено во есен и зима кога се чувствуваме уморни и имаме проблеми со концентрацијата  важно е да го одржуваме телото со соодветни додатоци. Листата на состојки треба да содржи калциум и лецитин.

Тешко е да се прецени улогата на калциум и лецитин во нашето тело. Кога калциумот се одржува на соодветни нивоа, нашите коски и заби се здрави, а процесите на коагулација на крвта функционираат правилно. За возврат, лецитинот, кој припаѓа на фосфолипидите, е многу важна компонента во нашето тело. Фосфолипидите се главните структурни и функционални елементи на сите клеточни мембрани и мембранските структури на интрацелуларните органели. Како што велат многу истражувачи, лецитинот поддржува многу метаболички процеси кои се случуваат во нашето тело. Структурата на лецитин вклучува холин (група Б), што е клучен елемент во производството на ацетилхолин. Холин придонесува за одржување на нормалната хепатална функција, што придонесува за нормален метаболизам на хомоцистеин и липиди.

За да помогне во проблемот со концентрацијата, TIENS создаде додаток кој лесно ги комбинира сварливите калциумови соединенија и лецитин.

Производот содржи органски калциум во прав (за да дознаете повеќе за придобивките и високата апсорпција на калциум во оваа форма, ве молиме прочитајте: TIENS Супер Калцуим во прав).

Втората состојка на додатокот, лецитин, се содржи во секоја клетка на телото, особено како компонента на клеточните мембрани. Иако е присутна во речиси секоја клетка на телото, количината на лецитин варира помеѓу органите.

Додатокот, исто така, содржи таурин. Таурин е органско соединение од групата на амино киселини. Таа е присутна во клетките на многу ткива и игра важна улога во многу физиолошки процеси на различни органи. Најголемата количина е содржана во мозокот (во шишката и хипофизата), мрежницата, срцето, мускулите и жолчката.Во човечкото тело, тауринот се формира во присуство на амино киселини кои содржат сулфур: цистеин и метионин, па кога нивната количина во телото е исцрпена, може да се спречи производство на таурин.

Друга состојка на додатокот е фолна киселина. Фолната киселина придонесува за нормалното формирање на крв, нормалните психолошки функции и намалување на заморот и исцрпеноста. Производот, исто така, содржи витамин Б1 и витамин Б12, кои придонесуваат за нормална ментална функција и нормален енергетски метаболизам. Витаминот Ц ја одржува нормалната функција на имунолошкиот систем за време и по интензивна физичка активност. Исто така, придонесува за нормално формирање на колаген, што е клучно за правилното функционирање на крвните садови, коските, кожата, забите, ‘рскавицата и непцата.

Предности на производот:
Состојките на препаратот имаат широк опсег на дејство:
- Калциумот придонесува за нормална невротрансмисија, обезбедува здраво функционирање на мускулите, придонесува за процесите на правилно згрутчување на крвта и соодветен енергетски метаболизам.
- Витамин Б1 и витамин Б12 придонесуваат за нормална ментална функција и нормален енергетски метаболизам.
- Лецитин е извор на холин кој придонесува за одржување на нормалната функција на црниот дроб, нормалниот метаболизам на хомоцистеинот и нормалниот метаболизам на липидите.
- Фолната киселина придонесува за нормална ментална функција, намален замор и замор и нормална имунолошка функција.
Препорачана дневна доза:
Се препорачува да се земе една капсула еднаш дневно. Може постепено да се зголеми дозата на една капсула два пати на ден, а потоа една капсула три пати на ден.

Продажна цена: 28, 88 лв
Дистрибутерска цена: 23,10 лв

Јас, Роза Мафкова,постојан судски преведувач , со свој потпис и печат, потврдувам дека правилно извршив превод од бугарски на македонски јазик.

Струмица, 10.12.2018 г.
Бр.420
Back to Top