TIENS Здрава прекривка

Препорачана продажна цена 35 990 ден
Цена на Дистрибуторот 28 792 ден

Здравата прекривка на ТИЕНС е создадена со комбинација на доктрините на 5000-годишната традиционална кинеска медицина и познавањето на енергијата што тече на меридијаните на телото. Lukens влакната кои се користат во здравата прекривка на TIENS се нов вид функционални, полиестерски влакна, кои се помеки и дишат повеќе од обичните влакна. Тоа го одржува телото топло подолго време и така помага за одржување на правилна циркулација. Благодарение на користената нанотехнологијата, памукот со далечни инфрацрвени зраци и анјони е направен од турмалин, кој ги задржува далечните инфрацрвени зраци и анјони, кои им помагаат на луѓето да го подобрат својот сон. Така, циклусот на природна детоксикација може да оди глатко и да го одржува здравјето на целото тело. Далечните инфрацрвени зраци (ФИР) се невидлив електромагнетски бран на сонце, што има позитивен ефект врз протокот на крв, метаболизмот и јачината на телото.

Сè уште е мистерија за научниците зошто нашето тело има потреба од таков долг период на одмор и како функционира. Но, сите се согласуваат дека луѓето треба да спијат за оптимално здравје и самодоверба. Во ова време, нашиот мозок работи многу напорно – ги запечатува и ги консолидира спомените и обработува неверојатна количина на ментални информации собрани во текот на денот. Телото бара ова време да се опорави и да се подмлади, да растат мускулите, да се обноват ткивата и да создаде вредни хормони. Спиењето влијае на нашите емоции, одговори и добро здравје. По спиење со добра ноќ, имате јасна мисла, брзи реакции и добро расположение. Недостатокот на спиење може да го зголеми ризикот од висок крвен притисок и кардиоваскуларни болести. Според традиционалната кинеска медицина (TCM), циклусот на спиење е динамична интеракција помеѓу Јин и Јанг во врска со основачкиот дух – Шен. Спиењето е многу важна компонента во одржувањето на рамнотежата на Јин и Јанг во телото. Дневните и сезонските циклуси во природата влијаат на Јин и Јанг во универзумот. TCM нагласува дека човечкото тело е програмирано да живее во хармонија со ритамот на природата. Затоа секој треба да биде загрижен за својот длабок и мирен сон. Здравата прекривка TIENS е создадена врз основа на комбинација од доктрините на 5000-годишната традиционална кинеска медицина и познавање на енергијата што тече низ меридијаните на телото. Благодарение на користената технологија, тоа може да помогне за ублажување на заморот и подобрувањето времетраењето и квалитетот на сонот. Така, циклусот на природна детоксикација може да се одвива мирно и да го одржува здравјето на целото тело. 

  • Lukens влакна: Lukens влакна се нов вид на функционални, полиестерски влакна, помеки и дишаат повеќе од обичните влакна. Тие го задржуваат телото топло подолго време и на тој начин помагаат да се одржи соодветна циркулација.
  • Памук с далечни инфрачервени лъчи и аниони: Памукът с далечни инфрачервена лъчи и аниони е направен от турмалин по нанотехнология в 23 стъпки. Турмалинът запазва далечните инфрачервени лъчи и аниони, които помагат на хората да подобрят съня си.
  • Памук со далечни инфрацрвени зраци и анјони: памук со далечни инфрацрвена зраци и анјони е направен од турмалин по нанотехнологијата во 23 чекори. Турмалинот ги задржува далечните инфрацрвени зраци и анјони, кои им помагаат на луѓето да го подобрат својот сон.
  • Анјони: Анјоните, познати како "Службеници за заштита на животната средина" и "Витамини во воздухот", имаат такви функции како стерилизација, прочистување на воздухот, отстранување на прашина и уништување на грини. Тие исто така ја зголемуваат количината на кислород во клетките, ја регулираат киселинско-базната рамнотежа на човечкото тело и го олеснуваат заморот предизвикан од млечната киселина акумулирана во ткивата и мускулите.
  • Далеку инфрацрвени зраци: Далечните инфрацрвени зраци (FIR) претставуваат невидлив електромагнетски бран во сончевите зраци од 4 ~ 1000 μm. Апсорпциониот спектар на FIR на човечкото тело е сличен на оној на водата, што овозможува резонанца со човечки молекули да ја покачат температурата во некои делови од телото. Тоа може позитивно да влијае на протокот на крв, метаболизмот и јачината на телото.

Важно:

Здравата прекривката на TIENS нема никакви медицински контраиндикации, па при користењето на производот може безбедно да биде спроведена секаква лекарска терапија и други видови на здравствено лекување. 

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ КОРИСТЕЊЕ

Да не се допушта стружење или оштетување на површината на производот со остар предмет како клуч или ножици.

ОДРЖУВАЊЕ

Ако ја извалкате покривката, ве молиме користете чиста мека крпа натопена со вода или неутрален детергент, нежно избришете ја и потоа затегнете ја за природно сушење (температура на водата ≤40 ℃). За зачувување на формата и продолжување на рокот на употреба на производот не се препорачува перење или хемиско чистење.

Според традиционалата кинеска медицина,добриот и спокоен сон може:

  • Да помогне во намалувањето на уморот;
  • Да го промени квалитетот и векот на животот;
  • Како резултат на одмор без присуство на различни звуци и шумови, да се подобри природниот циклус на детоксикација кој се одвива континуирано и го одржува здравјето на целото тело;
Back to Top