TIENS Приспивни Дуо таблети

Препорачана продажна цена 1 681 ден
Цена на Дистрибуторот 1 345 ден

Милиони луѓе во светот страдаат од несоница. Светската здравствена организација ја дефинира несоницата како болест на нашето време. За оние кои бараат решение за овој проблем, ТИЕНС создаде иновативен хербален препарат – TIENS Приспивни Дуо таблети – двослојна таблета која се состои од мелатонин во комбинација со калифорнискиот афион, пасифлора, валеријана, витамин Б3 и Б6 од гама-аминомаслена киселина (ГАБА).

За да го одржиме нашето физичко и ментално здравје се препорачува да спиеме најмалку 8 часа на ден. Традиционалната кинеска медицина препорачува дури и 10-часовен сон од 21:00 до 7:00 наутро. За време на спиењето, нашето тело ги елиминира токсините, ги регенерира клетките на мозокот и ткивото на кожата, ги лачи главните хормони. Дури и краткорочно да е, несоницата води до: замор, главоболка, гастроинтестинални проблеми, раздразливост и проблеми со концентрацијата. Нарушувањата во спиењето најчесто се предизвикани од стрес, а хроничниот стрес го зголемува ризикот од многу сериозни болести. Покрај тоа, со продолжување на нашата ноќна активност преку гледање телевизија или гледање на интернет, го нарушуваме нашиот внатрешен биолошки часовник.

Препорачливо е да спиете во времето за спиење, бидејќи тоа ќе ни овозможи нормално да ги извршуваме нашите секојдневни активности. Но, постојат околности како што се возраста, емоционалната состојба и други фактори кои влијаат на здрав сон. За оние кои страдаат од несоница, TIENS создаде TIENS Приспивни Дуо таблети иновативен двослоен додаток за исхрана со нова технологија за интелигентно ослободување во 2 фази. Додатокот претставува уникатна комбинација на состојки, како калифорнискиот афион, валеријана и пасифлора, кои го подобруваат квалитетот на природниот сон и во комбинација со новата /врвна технологија за интелигентно ослободување го зголемуваат времетраењето на спиењето. Важно е да се напомене дека долготрајната употреба не води до зависност.

TIENS Приспивни Дуо таблети имаат уникатно, тројно дејство на неговите состојки мелатонин, GABA, валеријана, пасифлора, калифорнискиот афион и витамините Б3 и Б6 кои ги даваат следните резултати:
+ намалување на времето потребно за заспивање, со што има ефект на спиење (мелатонин);
+ придонесува за нормално функционирање на нервниот систем, како и за намалување на замор и истоштеност (витамин Б3 и витамин Б6);
+ олеснување на регулирање на хормоналната активност (витамин Б6).

Механизмот на дејствување може да се подели на две фази. Во првата фаза на непосреден ефект, се ослободува мелатонин, помагајќи да се намали времето потребно за спиење. Во втората фаза со долготраен ефект се ослободува синергистичката формула на традиционалните растенија, GABA и витамини:
• Валеријан: помага да се задржи природен сон;
• Пасифлора и калифорниски афион: придонесуваат за оптимална релаксација и подобрување на квалитетот на спиењето;
• GABA: главен невротрансмитер, инхибитор на нервниот систем;
• Витамини Б3 и Б6: придонесуваат за нормално функционирање на нервниот систем.
Концентрацијата на активните состојки во мала таблета е висока. Синергетски ефект на формула на TIENS Приспивни Дуо таблети се крие во комбинацијата на традиционални растенија, GABA, витамини B3 и B6, формирајќи два слоја (со непосреден ефект и со долготраен ефект). Моментално ослободувачката состојка во формулата е мелатонин- супстанција која се произведува од пинеалната жлезда (епифизата) во мозокот. Го регулира циклусот на спиење со синхронизирање на внатрешниот биолошки часовник на телото со денот и ноќта, диктирајќи му дали треба да спие или да биде буден.

• GABA, гама-аминомаслената киселина, е главен инхибиторен невротрансмитер на централниот нервен систем. Тој испраќа сигнали до невроните за да ја намали брзината или да го запре нивното пренесување. Овој механизам на дејствување помага да се регулираат нервните клетки на телото. Активирањето на GABA рецепторите е од клучно значење за заспивањето и одржувањето на сонот. Возраста, небалансираната исхрана, пониските нивоа на витамин D и B6 и високите нивоа на стрес и анксиозност предизвикуваат ниски нивоа на GABA кои ја попречуваат способноста за заспивање и го намалуваат квалитетот на сонот.
• Витамин В3 (ниацин) ги активира GABA рецепторите, бидејќи самите тие не се во состојба да ја преминат крвно-мозочната бариера и да транспортираат GABA во бариерата и на тој начин даи и овозможат да стигне до мозокот. Затоа, витаминот Б3 придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и го олеснува намалувањето на замор и истоштеност.
• Витамин В6 е необходна за синтеза на GABA, а со тоа придонесува за нормално функционирање на нервниот систем, како и за намалување на заморот и истоштеноста. Покрај тоа, витаминот Б6 го ублажува регулирањето на хормоналната активност.
• TIENS Приспивна Дуо таблета содржи комбинација од билки кои се користат во традиционалната медицина илјадници години: Калифорнискиот афион, Пасифлора и Валериан.
• Калифорнискиот афион (Eschscholzia californica), исто така познат како златен афион или калифорниска сончева светлина, се користи во традиционалната медицина во многу различни земји. Таа содржи големи количини на витамини Ц и Е, незаситени масни киселини, соли од магнезиум и железо. Хербалната терапија ги признава неговите меки / нежни заспивачки и смирувачки својства.
• Пасифлората (Passiflorae herba) е билка, која расте во дождовните шуми во Јужна Америка. Таа содржи широк спектар на флавоноиди и алкалоиди и има смирувачки ефект врз централниот нервен систем, со што помага во спиењето и води кон целосен физиолошки сон.
• Валериjаната се користи илјадници години во Европа и Азија како седатив. Многу луѓе од целиот свет го користат тоа кога страдаат од несоница или грижа / анксиозност - придонесува за поздрав сон. Нејзиниот механизам помага во одржување на нормалниот квалитет на спиењето: нејзината примарна активна валеријанска киселина ја активира секрецијата на GABA, а покачената концентрација на GABA ја намалува активноста на централниот нервен систем.

Препорачана дневна доза:
Една таблета во вечерните часови, половина час пред спиење. Додатокот не се препорачува за бремени жени, доилки, деца под 12 години и лица алергични на состојките на производот.

Продажна цена: 55,13 лв
Дистрибутерска цена: 44,10 лв

Јас, Роза Мафкова,постојан судски преведувач , со свој потпис и печат, потврдувам дека правилно извршив превод од бугарски на македонски јазик.

Струмица, 10.12.2018 г.
Бр.425
Back to Top